Satış Satış Intelligence

Satış Stratejisi Nedir? Satış Başarısı için İhtiyacınız Olacak Her Şeyi İçeren Kılavuzunuz

Satış Stratejisi Nedir? Satış Başarısı için İhtiyacınız Olacak Her Şeyi İçeren Kılavuzunuz

Başarılı bir satış organizasyonu oluşturmanın anahtarı, özenle geliştirilmiş bir stratejidir.

Bir satış stratejisi, tüm satış süreçlerinize ve taktiklerinize rehberlik eden “tek bir bilgi kaynağı” veya temel görevi görür. Bu, satış organizasyonunuza hedeflerine mümkün olan en etkili şekilde ulaşması için güç veren ve başarının nasıl doğru şekilde ölçüleceğini belirleyen şeydir.

Bu makalede, çok tartışılan şu soruyu yanıtlayacağım: Satış stratejisi nedir? Kusursuz satış stratejileri, kendi başınıza böyle bir strateji oluşturmak için nelere ihtiyaç duyduğunuz ve bu stratejiyi hayata geçirmek için satış bilgisi araçlarını nasıl kullanacağınız hakkında bilmeniz gereken her şeyi ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.

Satış stratejisi nedir?

Satış stratejisi, bir satış organizasyonunun hedeflerine ulaşmak için yararlandığı süreçler ve eylemler olarak tanımlanır.

Satış ekiplerini şirketlerinin tekliflerini konumlandırma, doğru müşteri adaylarına ulaşma, potansiyel müşterileri dönüştürme ve nihayetinde yeni işler kazanma konularında bilgilendirmek için tasarlanmıştır.

Sales strategy

Bir satış stratejisinin, satış liderlerinin yazıp çıktısını aldıktan sonra duvara yapıştırdığı, herkes için geçerli bir belge olmadığını kesinlikle unutmayın. Bu strateji; farklı pazar trendleri, şirket hedefleri ve organizasyondaki yeteneklerin değişen ihtiyaçları doğrultusunda gelişim kaydeder.

Farklı türden satış stratejileri olsa da bir satış stratejisi doğru şekilde tasarlandığında satış geliştirme temsilcileri (SDR’ler), hesap yöneticileri (AE’ler), satış müdürü ve satış pozisyonundaki diğer tüm çalışanlardan oluşan pazara giriş (GTM) ekibini hep birlikte başarıya ulaştıracak bir pusula görevi görür.

Peki her ne olursa olsun kimin bir stratejiye ihtiyacı vardır?

Etkili bir satış stratejisi olmadan SDR’ler, AE’ler ve satış organizasyonundaki diğer herkes, tam potansiyellerine ulaşmak ve başarıyı en üst düzeye çıkarmak için ihtiyaç duydukları kılavuzdan yoksun kalır.

Elbette satış stratejisi olmadan anlaşmaları sonuçlandırmak mümkündür. Yine de bir stratejiyle işiniz çok daha kolay, düzenli ve başarılı olacaktır.

Bir Forrester anketinden elde edilen aşağıdaki içgörüleri ele alalım:

exec survey

Bu çarpıcı istatistikler canlı bir tablo çiziyor: Satış temsilcileri genel olarak potansiyel müşterilerle buluşmaya hazır değil. Potansiyel müşterinin neye ihtiyacı olduğunu ve şirketlerinin çözümü nasıl sağlayabileceğini bilmedikleri oluyor.

Bunların bir araya gelmesi, potansiyel müşterileri gerçek müşterilere dönüştürme şanslarını yerle bir edebilir.

Bir satış stratejisi, fırsatların bu şekilde boşa harcanmasını önler ve başarıyı inşa etmek için gerekli yapı, taktik ve araçları sağlar.

Satış ekibi için bir stratejide mutlaka olması gerekenler nedir?

Tamam, hepimiz etkili bir satış stratejisine sahip olmanın çok önemli olduğu konusunda hemfikiriz. Peki bir strateji inşa etmek için neye ihtiyacınız var?

Tıpkı bir bina inşaatında olduğu gibi, başarıya ulaşmak için sağlam temellere ihtiyacınız var. Sağlam olmayan bir zemin üzerine gösterişli bir satış stratejisi inşa etmenin hiçbir anlamı yoktur.

three must haves

Başarı şansının artması için stratejinizde mutlaka şu üçü bulunmalıdır:

  1. Azimli liderler

Satış müdürleri, satış yöneticilerinin sağladığı bilgilerle etki odaklı satış stratejileri geliştirmekten sorumludur. Herhangi bir stratejinin sonucu büyük ölçüde bu liderlerin deneyimine, vizyonuna ve yönetim yaklaşımına bağlı olacaktır.

Harvard Business Review‘a göre, aşağıdaki özelliklere sahip olan liderler başarılı bir satış stratejisi yürütebilir.

  • Hedeflere odaklanırlar. En iyi satış liderleri, ekiplerinin hedeflere ve teslim tarihlerine odaklanmasını sağlarken doğal olarak ekiplerini de aynı düşünce yapısını benimsemeye teşvik eder. Disiplinli bir yapıya sahiptirler ve ekiplerinde aciliyet hissini sürdürürler.
  • Ekiplerine hâkimdirler. Ekipleri için sağlam bir liderlik sergiler ve her bireye en üst düzeyde sorumluluk yüklerler.
  • Başarılı işe alım tercihleri yaparlar. Güçlü ilişkiler kurabilen, ikna edici ve doğru deneyime sahip satış elemanlarının işe alınmasına odaklanırlar.
  • Güçlü rehberlerdir. Birçok farklı satış stili olduğunu bilirler ve rehberlik stratejilerini her bireye fayda sağlayacak şekilde uyarlarlar.
  1. Nitelikli satış ekibi

Deneyim, satış elemanlarını satış yapmak için nitelikli kılan unsurlardan sadece biridir. Yüksek performans gösteren SDR’ler ve AE’lerin en önemli özellikleri şunlardır:

  • Büyük resmi görürler. Yüksek performanslı temsilciler, hedeflere ve kotalara odaklanmanın yanı sıra şirketin başarısına nasıl katkıda bulunduklarını bilir.
  • Çalışkandırlar. Harika temsilcilerin içlerinde çok çalışmak ve başarılı olmak için güçlü bir istek bulunur.
  • Yetenekli ve uyumludurlar. Harika temsilciler sadece şirketinizdeki işleri kısa sürede öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda kural kitabına da sadık kalır. Takım oyuncularıdır ve başarısı kanıtlanmış süreçlere sadık kalırlar.
  • Adapte olurlar. Başarılı temsilciler bir rehberle çalışmak için isteklidir ve yeni taktikler denemeye açıktır.
  • Cana yakındırlar. Potansiyel müşterilerle kolayca ilişki kurup ileriye götürürler.
  1. Değer odaklı satış araçları

Günümüzde neredeyse şirket sayısı kadar satış aracı bulunmaktadır.

Satış organizasyonunuz için hangilerinin en uygun olduğunu seçerken şunu unutmayın: daha fazla verimlilik, hız ve organizasyon sağlayan çözümler en fazla değeri sunacak ve satış stratejinizi yürütmenize olanak tanıyacaktır.

Satış organizasyonunuzun sahip olması gereken teknoloji kategorilerine birkaç örnek şunlardır:

  • Liste oluşturma
  • İletişim verisi
  • Potansiyel müşteri sınıflandırma
  • Toplantı desteği/analizi (ör. takvim planlama, konuşma bilgisi)
  • Satış etkileşimi

Kategorilerin her biri hakkında buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

strategy into a reality

Başarılı bir satış stratejisi için 7 adım

Doğru yetenek ve teknolojiye sahip olduğunuzda, satış hattı oluşturmak için çalışan uygulanabilir bir satış stratejisi oluşturmaya hazır olursunuz.

Satış stratejisi örneklerini araştırmak ve satış stratejisi şablonlarına göz atmak için biraz zaman harcamak isteyeceksiniz. Bunlar kendi planlarınıza ve süreçlerinize ilham verebilir. Yine de kendi gereksinimlerinize ve durumunuza göre özel olarak geliştirilen bir stratejinin yerini hiçbir şey tutamaz.

Kendinize ait başarılı bir strateji oluşturmak için atmanız gereken temel adımlar şunlardır:

7 steps

  1. adım: Kurumsal hedeflere uyum sağlayın

Satış departmanına genellikle “satış organizasyonu” diyoruz. Gerçekten de satış, kendi kültürü ve uygulamaları ile başlı başına bir şirket gibi görülebilir.

Yine de satış sürecinin, büyük organizasyonun bir parçası olarak yürütüldüğünü unutmamak çok önemlidir.

Bu bağlamda satış hedeflerinin, şirketin genel amaçlarını ve hedeflerini yansıtması ve satış stratejisinin genel iş stratejisini teşvik etmesi gerekir.

Satış liderleri bunu mümkün kılmak için şirket yöneticileri ve diğer paydaşlarla rutin olarak bir araya gelip şirket değişikliklerini, pazar trendlerini ve değişen iş ihtiyaçlarını takip etmelidir.

Bu noktada iş hedeflerini satış hedeflerine dönüştürün. Bu; hedeflerin ve kotaların artırılması, satış konuşmaları sırasında şirketin teklifinin yeniden konumlandırılması veya dikkatlerin bir müşteri karakterinden diğerine kaydırılması şeklinde olabilir.

  1. adım: ICP’nizi tanımlayın

İdeal müşteri profiliniz (ICP), şirketinizin ürünlerini veya hizmetlerini satmak istediği kişidir.

ICP’nizi geliştirirken şirket yöneticilerinizden, pazarlama ekibinizden, Ar-Ge ve müşteri başarısı uzmanlarınızdan görüş almanızı öneririz. Tüm bu bakış açıları, satış ekibinizin tam olarak kimi neden hedeflemesi gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır.

ICP’nizi tanımlarken dikkate almanız gereken birkaç nokta vardır.

Birincisi demografik bilgilerdir. ICP’nizin sektörü, şirket büyüklüğü ve faaliyet bölgesi ne?

Örneğin, UPS ve DHL gibi teslimat taşıyıcılarının daha verimli çalışmasına yardımcı olacak bir çözüm satan bir Kuzey Amerika şirketi olduğunuzu varsayalım. ICP’niz ABD, Meksika ve Kanada’daki tüm teslimat taşıyıcıları olabilir. Şirketin ayda kaç teslimat yaptığı veya her bölgede ne kadar gelir elde edildiği gibi diğer ölçütleri de ekleyebilirsiniz.

ICP’nizi tanımlamak için bütçe gibi temel kısıtlamalarını ve sorunlu noktalarını da göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz: Çözümünüzü almak istemeyecek veya maliyeti karşılayamayacak olan teslimat şirketlerini hedeflemenin pek anlamı yoktur.

Son olarak hizmetinizin teslimat taşıyıcılarına değer sağlayıp sağlamayacağını belirlemek için hâlihazırda yaşadıkları zorlukları ve sektördeki genel olarak sorunlu noktaları yakından tanımanız gerekir.

  1. adım: Bir satış taktik kitabı geliştirin

Satış taktik kitabı, satış temsilcilerinizi çeşitli senaryolarda ve satış sürecinin farklı aşamalarında yönlendirecek süreçler ve en iyi uygulamalardan oluşan bir el kitabına benzer. Bunlar arasında araştırma, potansiyel müşterileri sınıflandırma, başarılı bir konuşma yapma ve sık sorulan sorulara veya itirazlara karşılık vermeye hazırlanmanın yanı sıra ikna teknikleri ve nasıl pazarlık yapılacağı yer alır.

Kapsamlı bir satış taktik kitabının bazı bileşenleri şunlardır:

  • İşe alıştırma ve satış desteği kaynakları
  • Alıcı karakterleri hakkında ayrıntılı bilgiler
  • Etkileşim kuralları
  • Kayıt tutma ve veri bütünlüğü için süreçler ve beklentiler
  • Fiyatlandırma
  • Ürün tanıtım akışları
  • Mesajlaşma
  • Soru ve itirazlara verilen yanıtlar
  1. adım: Satış ekibinizi eğitin

Deneyimli satış elemanlarının bile potansiyellerini yerine getirebilmeleri ve başarılı olabilmeleri için ayrıntılı eğitime ihtiyaçları vardır.

Satış becerilerine sahip olmak belirli bir şeydir. Ürününüzü, değer teklifinizi, ulaşabileceğiniz toplam pazar büyüklüğünü, ürününüzün karşısındaki zorlukları ve ICP’nizin aradığı şeyi anlamak ise tamamen başka bir şeydir.

must haves for effective training

  1. adım: Pazarlama ile işbirliği yapın

Satış ve pazarlama departmanları ayrı gruplar hâlinde faaliyet gösterdiğinde, satış stratejisini yürütmek genellikle zorlaşır.

Bunun nedeni, satışın gelen pazarlamayı yürütmek için pazarlamaya bağlı olmasıdır. Gelen pazarlama, alışveriş yapan müşterilere dönüşebilecek potansiyel müşterilerin ilgisini çekmeyi amaçlar.

Bu, potansiyel yeni müşterilere ihtiyaçlarına göre uyarlanmış değerli içerik ve bilgiler sağlayarak şirketinizi keşfetmelerine yardımcı olma sürecidir.

Amacı; marka bilinirliği oluşturmak, potansiyel müşterileri çekmek ve kullanıcıları satış hunisine ekleyip nihayetinde dönüştürebilmeniz için kullanıcı etkileşimini tetiklemektir.

Satış ve pazarlama birlikte çalıştığında, bu çalışmaların sonuçları pazarlamanın yalnızca potansiyel müşterileri getirip onları SDR’lerinize teslim etmesinden çok daha etkili olacaktır. E-postayla pazarlama, yeniden hedefleme ve TBÖ kampanyaları, organik sosyal medya, düşünce liderliği, bloglar, e-kitaplar, web seminerleri gibi tüm gelen pazarlama faaliyetleriniz, satış stratejinizle tutarlı ve uyumlu olacaktır.

Bu, pazarlama için sınıflandırılmış tüm potansiyel müşterilerin satış ekibinize iyi durumda ulaşmasını sağlar. Bu potansiyel müşteriler, SDR’lerle konuşmaya başlamadan önce değer teklifinizi ve alaka düzeyinizi anlayacaktır.

  1. adım: Giden pazarlamayı yürütün

Giden pazarlama, satış ekiplerinin potansiyel müşterileri tanımlamak, onlara ürün veya hizmetlerle ilgili sunum yapmak, değer sunmak ve yeni satış hattı oluşturmaya çalışmak için kullandıkları taktikleri ve süreçleri temsil eder.

Bu, satış temsilcilerinizin potansiyel müşterileri yeni müşterilere dönüştürmesinin başlıca yollarından biri olduğundan satış stratejisinin kritik bir bileşenidir.

Giden pazarlama aşağıdaki üç unsuru içerir:

Satış araştırması

Satış araştırması, ICP’nize uyan potansiyel yeni müşterileri veya alıcıları belirleme sürecidir.

Amaç, müşteri olma olasılığı en yüksek kişileri bulmak ve bunları satış huninize eklemektir. Bunları CRM’nize ekledikten sonra, amacınız anlaşmayı sonuçlandırıp alışveriş yapan müşterilere dönüşmeye hazır olana dek onları desteklemektir.

Etkili satış araştırması, işin geri kalanını daha kolay ve verimli hâle getirir. Daha iyi araştırma ile kotalarınızı karşılama ve hedeflerinize ulaşma olasılığınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Örneğin, standart demografik kriterlerin yanı sıra aşağıdaki koşullara sahip müşterilere de odaklanmak isteyebilirsiniz:

  • Belirli bir web trafiği hacmini düzenli olarak aşma
  • Rakip veya ücretsiz hizmet sunan satıcılarla çalışıyor olma
  • Belirli bir bölge veya ülkede faaliyet gösterme
  • Yeni teknolojilere veya pazarlama kanallarına yatırım yapma

Bu tür kriterlere uyan potansiyel müşterileri belirlemek için muhtemelen bir tür satış bilgisi aracı gerekecektir.

Similarweb Sales Intelligence, 100 milyondan fazla web sitesi için yukarıdaki unsurlar (ve daha fazlası) hakkında ayrıntılı bilgi sağlayarak ideal potansiyel müşterilerinizi geleneksel araştırma yöntemlerinin olanak tanıdığından çok daha yüksek isabet ve hız oranıyla bulmanızı sağlar.

lead generator

Potansiyel müşteri sınıflandırma

Potansiyel müşteri sınıflandırma, satış ekiplerinin bir potansiyel müşterinin uzun vadeli müşteri olmak için gerçekten uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla kullandıkları sonraki adımlardır.

Bu, satış döngüsünün önemli bir parçasıdır ve satış temsilcilerinizin alakasız olanları ayıklarken zamanlarını ve kaynaklarını alakalı potansiyel müşterilere odaklamalarını sağlar.

Potansiyel müşterilerin sınıflandırılması için şunlar yapılır:

  • Yeterli veriye sahip olmadığınızda elinizdeki mevcut bilgileri tamamlamak için potansiyel müşteriler hakkında bilgi toplama
  • Aciliyeti belirlemek için potansiyel müşterileri puanlama
  • Rolleri ve amaçları hakkında daha fazla bilgi edinmek için kendileriyle telefon görüşmesi yapma
  • Ürününüzü veya hizmetlerinizi satın almak için yetkiye, ticari bir ihtiyaca, isteğe ve bütçeye sahip olup olmadıklarını belirleme

İstişari satış

İstişari satışta, bir satış temsilcisi olarak potansiyel müşterilerinizin ticari sonuçlarını iyileştirmek için yararlanabilecekleri güvenilir ve değerli bir bilgi ve uygulanabilir içgörü kaynağı olarak hareket edersiniz.

Bu, hedeflerinize ulaşmak ve satış stratejisini yürütmek için harika bir teknik ve etkili bir taktiktir.

Sadece anlaşmayı sonuçlandırmayı değil değer sağlamak istediğinizi göstermek, aslında anlaşmayı sonuçlandırmanın en iyi yollarından biridir.

Research into the relationship between business buyers and salespeople

İstişari satış şunları içerir:

  • Veriler aracılığıyla potansiyel müşterilerinizin ihtiyaçları, karşılaştıkları zorluklar, hedefleri ve bulundukları ortam hakkında ayrıntılı bilgiler elde etme
  • Yükselen trendleri, fırsatları veya dikkat edilmesi gerekenleri belirtmek için bu verilerden elde edilen içgörüleri kullanma
  • Satış sürecinde ve sonrasında güçlü bağlantılar kurma, kendinizi güvenilir bir danışman olarak benimsetme
  • Şirketinizin hizmetlerini veya ürünlerini potansiyel müşterinin ihtiyaçları için değerli bir çözüm olarak konumlandırma

Similarweb Sales Intelligence gibi modern bir satış aracı, potansiyel müşterilerinizin işlerini ve mevcut pazar ortamını doğru bir şekilde anlamanızı sağlayacak paha biçilmez bir araç olabilir.

Örneğin Sales Intelligence’ın İçgörü Üreticisi, normalde zor bir iş olan satış e-postalarına gönderilecek “içgörü parçaları” bulmayı otomatik hâle getirebilir ve istişari satış yaklaşımını çok daha ölçeklenebilir yapabilir.

insights generator

  1. adım: Performansı değerlendirin

Bir satış stratejisi oluşturmanın son adımı, en önemli satış performansı metriklerine odaklanarak performansın sürekli incelenmesini sağlayan bir altyapı oluşturmaktır. Göz önünde bulundurulması gereken başlıca temel performans göstergeleri şunlardır:

  • Satışa uygun potansiyel müşteri aktarımı
  • İlk yanıt süresi
  • İletişime geçilen hesap sayısı
  • Etkileşim kurulan hesap sayısı
  • Birinci aşamada fırsat oluşturma
  • İkinci aşamada fırsat oluşturma
  • Hesap başına ortalama gelir
  • Elde edilen yeni logolar
  • Yeni logo geliri
  • Yeni iş kazanma oranı
  • Genişleme getirisi
  • Küçülme kaybı
  • Erime kaybı
  • Brüt müşteri erimesi
  • Net genişleme geliri
  • Net yeni gelir kazanımı
  • Bireysel kota başarısı
  • Temsilci başına satış geliri

Satış stratejisi örnekleri: Başarısını kanıtlamış uzmanlardan en popüler 3 ipucu

Bir satış stratejisi oluşturmayı öğrenmek bir şey, bu bilgiyi pratiğe dökmek ise bambaşka bir şeydir.

İşte satış stratejileri hakkında biraz bilgi sahibi olan satış guruları ve iş uzmanlarından bazı ipuçları.

  1. Potansiyel müşteriye “hayır” mı demek üzeresiniz? Mola verin

Bir potansiyel müşteriyle telefonda konuşurken ürününüzün veya hizmetinizin onlar için XYZ yapıp yapamayacağını sorduklarında doğrudan “Hayır” yanıtını vermeniz muhtemelen anlaşmanızı bozar. Bunun yerine olumlu olmaya çalışın.

En çok satan kitaplar listesine girmeyi başarmış yazar ve satış stratejisi rehberi Grant Cardone’a göre başarılı satış stratejileri, temsilcilerin taleplere ve ortaya çıkan zorluklara karşı esnek olarak insanlara güven aşılamalarını sağlar.

Grant, web sitesindeki bir blog yazısında şunları aktarıyor: “Müşteriyi yanıltacağınızı düşünebilirsiniz. Olmayacak şeyler vadedip bunları yerine getiremeyeceğinizden çekinebilirsiniz. Bir müşteriye, ‘bu imkansız’ veya ‘bunu yapamam’ demek yerine ‘bunu sizin için yapmayı çok isterim’ demek bir nevi sanattır.

Bu noktada sorun, siz ‘çok dürüst’ olduğunuz için hayır dediğinizde veya bir şeyi yapamayacağınızı söylediğinizde, müşteri için herhangi bir şey yapma şansını kaçırmış olmanızdır.

Müşteri bir dahaki sefere imkansız bir şey istediğinde, kendinize ‘mecbur kalana dek asla hayır dememeniz gerektiğini’ hatırlatın.”

  1. Konuşmanızda ustalaşın

Şirketinizin ürün veya hizmetlerini ve değer teklifini potansiyel müşterinin işi bağlamında açık ve net bir şekilde ifade etme yeteneğine sahip olmak, potansiyel müşterinin dikkatini çekmek için gereklidir.

Bir girişimci, yatırımcı ve ABC’deki Shark Tank’in yıldızlarından biri olan Robert Herjavec‘e göre harika bir konuşma söz konusu olduğunda tüm mesele uzmanlığınızı göstermektir.

Herjavec sözlerine şunları ekliyor: “Şanslıysanız 90 saniyeniz var. Bu sürede istediğinizi ikna edici bir şekilde anlatamazsanız karşınızdaki etkileme şansınızı kaybedersiniz.

Gerçekler ve rakamlar önemlidir ancak tek kriter bunlar değildir. Sunumunuzu uzmanlığınızı sergileyecek ve güven aşılayacak şekilde yapmalısınız. Buna hazırlıklı değilseniz önünüzdeki büyük fırsatı kaçırabilirsiniz.”

  1. Bir hikâye anlatın.

Hikâye anlatmak; potansiyel müşterilerinizi cezbetmek, duygusal bir tepki uyandırmak ve daha unutulmaz etkileşimler yaratmak için güçlü bir teknik olabilir.

Satış sürecinizde hikâyeler kullandığınızda, potansiyel müşterilerle satış stratejinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak daha derin bağlantılar kurabilirsiniz.

Stanford Graduate School of Business’ta öğretim üyesi olan Jennifer Aaker‘a göre “Araştırmalar, beynimizin mantığı anlamak veya gerçekleri çok uzun süre saklamak için donanımlı olmadığını gösteriyor. Beyinlerimiz hikâyeleri anlamak ve saklamak için gereken donanıma sahiptir.

Hikâye, dinleyiciyi harekete geçiren bir yolculuktur ve dinleyici bu yolculuğa çıktığında farklı hisseder. Sonuç ikna edici ve bazen de harekete geçiricidir.”

Satış stratejisi şablonları: Bunları kullanmalı mısınız?

Satış stratejisinde herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur. Kuruluşunuz için bir strateji oluştururken sektörünüz, çözümünüz ve değer teklifinizin yanı sıra ICP’nizle ilgili ihtiyaçları ve zorlukları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Boşlukları dolduran bir satış stratejisi şablonu bulmak kulağa cazip gelebilir ancak kazanan bir satış stratejisi elde etmenin en iyi yolu bunu organik olarak oluşturmaktır.

Satış başarınızı artırın

Şu ana dek etkili bir satış stratejisinin, departmanınızın başarısına nasıl temel oluşturduğunu güçlü bir şekilde anlamış oldunuz.

Kapsamlı ve açıkça tanımlanmış bir stratejiye sahip olmak, ekibinizdeki herkesi rollerini anlayacak, satış performanslarını artıracak ve birlikte şirketin iş hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak şekilde konumlandırır.

strategy into a reality

SSS

Dört satış stratejisi nedir?

Satış elemanlarının kullandığı dört temel satış stratejisi senaryoya dayalı satış, ihtiyaç karşılama hedefli satışı, istişari satış ve stratejik iş ortaklığı satışıdır.

Satış stratejisi nedir?

Satış stratejisi, bir satış hedefine ulaşmak ve bir işletmenin satış faaliyetlerini yönlendirmek için yapılan bir plandır.

author-photo

by Josh Rod

Senior Solution Marketing Manager, Similarweb

Josh, İsrailli SaaS şirketleri için pazarlama alanında güçlü bir geçmişe sahip ve stratejilerinde mizah ve zekâ kullanmaya inanıyor.

This post is subject to Similarweb legal notices and disclaimers.

Wondering what Similarweb can do for you?

Here are two ways you can get started with Similarweb today!

Would you like a free trial?
Wouldn’t it be awesome to see competitors' metrics?
Stop guessing and start basing your decisions on real competitive data
Now you can! Using Similarweb data. So what are you waiting for?
Ready to start digging into the data?
Our comprehensive view of digital traffic gives you the insights you need to win online.