Pazarlama Pazarlama

Anahtar Kelime Araştırması: Sıralamalarda Daha Yükseklere Çıkmanıza Yardımcı Olacak Ayrıntılı Bir Kılavuz [+Şablon]

Anahtar Kelime Araştırması: Sıralamalarda Daha Yükseklere Çıkmanıza Yardımcı Olacak Ayrıntılı Bir Kılavuz [+Şablon]

Anahtar kelime araştırması, kitlenizin daha büyük kısmına etkili bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olabilir. Tam olarak ne aradıklarını anlayarak, ihtiyaçlarına uygun bir şekilde hedeflenmiş içerikler oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte yapacağınız etkiyi en üst düzeye çıkarmak için, en doğru anahtar kelime araştırması araçlarını kullanarak sistematik bir yaklaşım uygulamanız gerekir. Bu gönderide, anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağına ilişkin adım adım bir kılavuzu ve gerçek sonuçlara ulaşmak için kullanılacak araçları ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.

Anahtar kelime araştırması nedir?

Anahtar kelime araştırması, hedef kitlenizin Google’da aradığı kelimeleri ve kelime öbeklerini bulma sürecidir. Hedef kitleniz ister şehrinizdeki pizza teslimat seçenekleri gibi bilgileri arıyor ister bir ürün veya hizmet satın almaya çalışıyor olsun, işletmenizle ilgili olarak aradıkları yüksek değerli anahtar kelimeleri ve amaçlarını belirledikten sonra arama stratejinizi optimize edebilir ve Google’da daha üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Google araması "Pizza boston"

Anahtar kelime araştırması sizin için neden önemli?

Doğru anahtar kelimeleri (arama terimleri olarak da bilinir) kullanmak, içeriğinize arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha yükseğe tırmanması için destek olur. İşte tam olarak bu nedenle anahtar kelime araştırması, arama motoru optimizasyonunun (SEO) temel unsurlarından biridir.

Anahtar kelime araştırmanızı düzgün bir şekilde yürütürseniz devam eden SEO çalışmalarınızın ölçeğini belirlemeniz ve büyümenize destek olmanız epey kolay olacaktır.

Arama motoru optimizasyon stratejinize temel oluşturacağı için ana araştırmanızın kapsamlı olması ve arama amacına odaklanması önemlidir. Bunu, ileride pasif bir gelir gibi size yeni potansiyel müşteriler getirecek belirli bir konuya özgü tüm SEO çalışmalarınızın temeli olarak düşünün. Araştırmanın bu ilk aşamasında amacınız, kitlenize ulaşabilecek alakalı anahtar kelime öbeklerinden mümkün olduğu kadar çok toplamaktır.

Bu blogda, anahtar kelime araştırmasını nasıl yapacağınız konusunda size rehberlik edeceğiz:

  1. Anahtar kelimeler için web sitenizi tarayın
  2. Google Search Console ile anahtar kelime verilerinizi daha ayrıntılı olarak inceleyin
  3. Rakip firma analiz araçlarından yararlanın
  4. Anahtar kelime oluşturma aracı ile en değerli kelime öbeklerini bulun
  5. Anahtar kelime verilerinizi birleştirin
  6. Anahtar kelimeleri kullanıcı amacına ve anlamsal aramaya göre kategorize edin
  7. Uzun kuyruklu ve kısa kuyruklu anahtar kelimeleri karşılaştırarak analiz edin
  8. Odaklanmak için doğru anahtar kelime karışımını seçin

Anahtar kelime araştırma şablonumuzu aşağıdan indirebilir ve şablonda ilerledikçe öğrendiklerinizi uygulayabilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması nasıl yapılır?

1. Anahtar kelimeler için web sitenizi tarayın

Anahtar kelime araştırma sürecinizi başlatmak için ilk adım, web sitenizi açmak ve ana kategorileri belirlemektir. Kesinlikle eklemeniz gerekecek anahtar kelimeleri not edin. Bu süreç boyunca bulduğunuz anahtar kelimeler, web sitenizin ana hedefleri hakkında üst düzey içgörü elde etmek için başlangıç listenize eklemeniz gereken ilk kelimelerdir.

Bu aşamada kullanılan terminolojiye odaklanmayın çünkü daha sonra ifade tarzını değiştirebilirsiniz. Nasıl arama trafiği oluşturacağınızı anlamak için web sitenizin ne yapmayı ve/veya ne satmayı hedeflediğini anlamaya odaklanın.

  • Uzman ipucu: İçeriğinizin nasıl düzenlendiğine özellikle dikkat edin. İçeriğin ve ürün sayfalarının nerede bulunduğuna göz atın. Menünüz varsa bu anahtar kelimeler (evet, tahmin ettiniz gibi) anahtardır. Ayrıca ana sayfanızda, bloglarınızda, ürün sayfalarınızda, özellik açıklamalarınızda, misyon açıklamalarınızda ve SSS‘nizde öne çıkan içerikler de dâhil olmak üzere sitenizi bir bütün olarak tarayıp diğer önemli sektör kelimelerini de bulabilirsiniz. Bir ürün satıyorsanız hem ürün hem de kategorisi dâhil edilir.

Aşağıda Similarweb ana sayfasında bulunan ve SEO araştırmasının bu aşamasında dâhil edilmesi gereken önemli anahtar kelimelerin bir örneğini görebilirsiniz. “Dijital araştırma” ve “yatırım” gibi kelimeler, içeriğimizin nasıl düzenlendiği ile ilgilidir. Bunlar, kendi web sitenizde gezinirken anahtar kelime araştırmanızın bu aşamasında aradığınız türden kelime öbekleridir.

Similarweb Çözümleri

2. Google Search Console ile anahtar kelime verilerinizi daha ayrıntılı olarak inceleyin

Elinizdeki verilere bir göz atın. Henüz tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok. Google Analytics hesabınızda bulunan Google Search Console‘a erişiminiz varsa performans bölümüne gidebilir ve burada bildirilen arama sonuçlarını inceleyebilirsiniz. Burada oluşturduğunuz liste, hâlihazırda işinize yarayan en güçlü anahtar kelimelerinizin kapsamlı bir incelemesini sunacaktır.  Bir terim iyi performans gösteriyorsa bu terimi SEO stratejinize eklemeye devam etmeniz ve hatta terimden trafik kazanmak için içerik çalışmalarınızda daha kararlı olmanız gerekir.

  • Uzman ipucu: Performans bölümünü etkili bir şekilde kullanmak için sayfanın veri aralığını 6 ay olarak ayarlayın, kitlenizin aradığı genel terimlerin bir listesini oluşturmak için tüm markalı sorguları hariç tutun ve ardından oluşturulan listeyi bir CSV dosyası olarak indirin.

Google Arama Konsolu

3. Rakip firma analiz araçlarından yararlanın

Web sitenizi analiz etmek ve mevcut performansınız hakkında daha fazla içgörüye ulaşmak için rekabet verisi araçlarını kullanın. Bulacağınız anahtar kelimelerin makro düzeyde SEO ve yerel SEO için farklı olacağını unutmayın. Similarweb’i kullanarak belirli ülkeler için makro düzeyde anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz. Bu, ilginizi çeken ülkelerde trend olan konuları ve anahtar kelime fırsatlarını ayrıntılı olarak inceleyip anlamanıza yardımcı olacaktır.

Bunu yapmak için Similarweb’in web sitesi analiz aracını kullanabilir ve önce kendi URL’nizi ekleyebilirsiniz. Ardından Anahtar kelimeler bölümüne tıklayın ve tüm markalı anahtar kelimeleri filtreleyin. Sonrasında ise web sitesi analizinizin “Rakip firmalar” bölümüne gidin. İlk üç rakibinizi not edin ve ardından bu firmaların web sitelerinde de bir denetim yürütün. Yürüttüğünüz her denetim için Anahtar kelime analizi bölümüne gidin, markalı arama sorgularını filtreleyin ve raporları dâhilî kullanım için dışa aktarın. Rakip firmalara ait trafik verilerinin analiziniz için verileri sıralamak kadar değerli olabileceğini unutmayın. Bu nedenle henüz dışa aktarılan hiçbir veri kümesinden vazgeçmeyin. Bunların çoğu SEO stratejiniz için ileride işinize yarayacaktır.

anahtar kelime araştırma sayfası "zara"

  • Uzman ipucu: Arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) ilk 50 sıranın dışında kalan sonuçları filtreleyerek birçok alakasız sorguyu ayıklamak da işinize yarayabilir.

Anahtar Kelime Araştırması Uberall Web Sitesi

4. Anahtar kelime oluşturma aracı ile en değerli kelime öbeklerini bulun

Bir sonraki adımınız, daha fazla anahtar kelime fikri, eş anlamlı kelime ve öneri keşfetmek için bir anahtar kelime aracı kullanmaktır. Yeni anahtar kelime fikirlerini keşfetmek için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanabilirsiniz. Genellikle daha kolay olan diğer seçenek, Similarweb’in anahtar kelime oluşturma aracı gibi bir anahtar kelime araştırma aracı kullanmak ve anahtar kelimeleri birinci aşamada web sitenizde bulduğunuz kategorilere göre eklemektir. Daha spesifik kategorileri incelemek, aracın önerdiği anahtar kelimelerin konunuzla alakalı olmasını sağlar.

Aşağıda, Similarweb aracının nasıl anahtar kelime önerileri sunduğuna dair bir örnek görebilirsiniz. Anahtar kelime eşleşmesinin türüne (kelime öbeği eşleşmesi, ilgili anahtar kelimeler, trend anahtar kelimeler ve soru sorguları), hacim, yıllık trafik trendi, TBM, organik ve ücretli karşılaştırması gibi metriklere ve en çok trafik kazanan web sitesine göre sıralama yapabilirsiniz.

Keyword Anahtar Kelime Oluşturucu

Hedef kitlenizi düşünün: Onlar kim? İhtiyaç duydukları şeyi nasıl arıyorlar? Hangi kelimeleri veya öbekleri kullanıyorlar? Genel olarak masaüstü cihazları mı yoksa mobil cihazları mı kullanıyorlar? Bu aynı zamanda rekabet araştırmasıyla bulmuş olabileceğiniz “ilgi çekici” kelime öbeklerini daha fazla araştırmak için mükemmel bir zamandır.

  • Uzman ipucu: Markalı terimler genellikle SEO ile alakasız olduğundan, anahtar kelime araştırmanızı yaparken marka terimlerini filtreleyerek dışarıda bıraktığınızdan emin olun. Ayrıca fiyat ve işler gibi alakasız anahtar kelime öbeği önerilerini de filtrelemeniz gerekir. 

Yine bu aşamada amaç, seçtiğiniz kategorilerin her biri için kapsamlı bir anahtar kelime listesi oluşturmaktır, bu nedenle mümkün olduğunca çok sayıda alakalı anahtar kelime ekleyin. Muhtemelen yola çıktığınız geniş kategorinin, anahtar kelime listenizi teknik SEO ve içerik pazarlama amaçları için kullanılabilir hâle getirmek amacıyla alt konulara ayrılması gerektiğini keşfedeceksiniz. Örneğin dijital pazarlama; SEO, tıklama başına ödeme (TBÖ), medya planlama, pazarlama stratejileri ve daha fazlasını içeren büyük bir kategoridir. Bu nedenle bu konuların her biri için belirli anahtar kelime terimlerinin araştırılması gerektiğinden, bu aşamada bu konular kendi alt kategorileri hâline gelmelidir.

Ana kategorinizi daha kolay şekilde anlaşılabilen küçük alt kategorilere ayırmanızın ardından, her alt kategorinin indirebileceğiniz kendi anahtar kelime listesi olmalıdır. Şimdi, bu listeleri indirmenin ve vakit ayırarak her birini gözden geçirmenin zamanı geldi. Kategorilerinizden birinin hâlâ oldukça geniş olduğunu fark ederseniz, yani bu kategori birçok arama sorgusu ve çok büyük hacimler içeriyorsa bu kategoriyi yönetilebilir olana dek daha ayrıntılı alt kategorilere ayırabilirsiniz.

Alt kategori listelerinizden memnun kaldığınızda Google Anahtar Kelime Planlayıcı‘ya gidin. Bu araç, “araştırma” başına en fazla 10 temel kelime öbeğine izin verir. Bu nedenle en alakalı anahtar kelime önerilerini bulmak için aynı alt kategorideki tüm kelime öbeklerini gruplandırın. SEO anahtar kelime planlamasında “araştırma”, alakalı anahtar kelime önerilerini bulmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’da başlangıçta kullanabileceğiniz en yüksek anahtar kelime sayısını ifade eder.

5. Anahtar kelime verilerinizi birleştirin

Bu noktada, muhtemelen neden bu kadar çok anahtar kelime listeniz olduğunu merak ediyorsunuzdur ancak endişelenmeyin; bu, doğru yolda olduğunuzu gösteriyor! Bu listeler, tüm arama hacimleri ve trendlerinin yanı sıra rakip firmaların sıralama ve performans verileri için veri kaynaklarınızdır. Şimdi tüm verileri tek bir ana excel dosyasına taşıyarak aynı alt kategorinin kapsamında olan tüm listeleri birleştirme zamanı. Bunları birleştirdikten sonra yinelenen anahtar kelimeleri kaldırın. Oluşturduğunuz listeleri birleştirmenizin nedeni, anahtar kelime araştırmanızı vakti geldiğinde etkili bir şekilde düzenleyebilmeniz ve uygulayabilmenizdir.

  • Uzman ipucu: Veri listelerinizde arama trendi ve sıralama hesaplamaları yapın. Ardından kaynakları birleştirin ve yinelenen kelime öbeği girişlerini kaldırın. Son olarak, araştırmanızla ilgili tüm rekabet verilerini (rakip firma sıralaması, trafik payları vb.) getirin. Artık rakip firmalar için anahtar kelime zorluğunu ve değerini kolayca hesaplayabilir ve verilere dayalı bir SEO stratejisi oluşturabilirsiniz. Örneğin arama hacimlerindeki son değişiklikleri ve rakip firmaların zayıf noktalarını belirleyip stratejinizi buna göre ayarlayabilirsiniz.

Anahtar kelime araştırmanızı en etkili şekilde nasıl uygulayacağınızı anlamak için verilerinizi ve içgörülerinizi web sitenizdeki mevcut içeriğe göre tasarlayın. Kendinize şunu sorun:

  • Hâlihazırda hangi terimler için sayfalarınız var?
  • Hangileri için sayfa oluşturmanız gerekiyor?

Bu sorular, çalışmalarınızın önceliğini nasıl belirleyeceğinizi ve anahtar kelime stratejinizi nasıl başarılı bir şekilde yürüteceğinizi anlamanızı sağlayacaktır.

6. Anahtar kelimeleri kullanıcı amacına ve anlamsal aramaya göre kategorize edin

İşe derlediğiniz kelime öbeklerini, konu benzerliklerine göre daha küçük gruplara ayırarak başlayın. Buradan bunları dijital pazarlama gibi büyük kategorilere, SEO gibi alt kategorilere ve anahtar kelime araştırması gibi konu kelimelerine ayırabilirsiniz. Anlamsal benzerliklere sahip konu anahtar kelimeleriniz söz konusu olduğunda, kullanıcıların her sorgu için arama amacını göz önünde bulundurmak ve potansiyel müşterilerinize etkili bir şekilde ulaşmak istersiniz.

İnsanlar aynı anahtar kelimeleri farklı anlamlar ifade etmek için kullanabilir. Bu nedenle bu sürecin önemli bir parçası kullanıcının arama amacını tespit etmektir.

Örneğin bir kişi tuvalet kağıdı için arama yaparken neyi kastediyor? Sipariş vereceği yerleri veya popüler markaları mı arıyor yoksa hangi mağazalarda tuvalet kağıdı olduğunu mu takip ediyor? İşte bu yüzden anahtar kelimelerinizi kategorize etmek ve nihayetinde sizinle alakalı hedef kitleye ulaşmak için arama amacını anlamanız gerekir. Hedef kitlenizin amacını anladıktan sonra, kitleniz ve işletmeniz için en alakalı arama kelime öbeklerini analiz edebilir ve sizin için doğru anahtar kelimelerin hangileri olduğuna karar verebilirsiniz.

Genel olarak dört ana amaç kategorisi mevcuttur:

  1. Not: Bunlar genellikle “nasıl yapılır” ve “ne” sorularını içerir. Örneğin “plastik nasıl dezenfekte edilir”.   
  2. Ticari inceleme: Belirli özelliklerin en iyilerle karşılaştırılması; örneğin “Walmart ile Target karşılaştırması”.
  3. İşlemsel: Bu, kullanıcının satın alma veya indirme amacına sahip olduğu aramaları içerir; örneğin, “su geçirmez çocuk oyuncakları satın alma “.
  4. Gezinme: Bu, “Facebook güncellemeleri” gibi markalı sorguları içerir.
  • Uzman ipucu: Bu adımı eksiksiz şekilde tamamlamak için zaman ayırmak, gruplarınızla ilgili son derece net bilgiler elde etmenize ve SEO optimizasyon çalışmalarınızın mümkün olan en büyük etkiye sahip olmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Zaman, konum ve rakip firma adlarını içeren sorgular gibi SEO hedeflerinizle hâlâ alakası olmayan diğer tüm terimleri kaldırın. Alakasız olarak kabul ettiğiniz şeyler, sitenize ve sektörünüze bağlı olarak değişecektir. Bu nedenle bu noktada uygulayabileceğiniz kesin bir kural yoktur.

Optimizasyon boşlukları, yanlış arama amacı için optimize edilmiş, içeriği veya doğru meta ögeleri eksik olan sayfalardır. Bunu yapmak için anahtar kelime gruplarınızı, elinizde yalnızca anlamsal olarak alakalı arama sorgularından oluşan gruplar kalana dek gittikçe küçülen gruplara ayırmaya devam edin.

7. Uzun kuyruklu ve kısa kuyruklu anahtar kelimeleri karşılaştırarak analiz edin

Anahtar kelime gruplarınızda, kısa ve uzun kuyruklu anahtar kelimelerin bir karışımına sahip olmanız çok önemlidir. Kısa kuyruklu anahtar kelimeler, daha geniş kapsamlı aramalar oldukları için daha rekabetçidir ve sıralamalarda daha fazla yer bulur. Öte yandan uzun kuyruklu anahtar kelimeler, genellikle üçten fazla kelime içerir ve daha özel aramalara yönelik oldukları için daha az rekabetçidir. İki türün iyi bir karışımı, uzun vadeli ve kısa vadeli kazançları dengeleyen bir anahtar kelime stratejisi geliştirmenizi sağlar.

Örneğin bu anahtar kelime öbeklerinden hangisi için sıralamaya girmenin daha kolay olacağını düşünüyorsunuz?

Tuvalet kâğıdı

Yeniden kullanılabilir tuvalet kâğıdı

[İkincisini mi seçtiniz? Harika!] Bir anahtar kelime için ne kadar rekabet varsa bu anahtar kelime için sıralamaya girmek o kadar zordur.

Gördüğünüz gibi uzun kuyruklu anahtar kelimeler daha spesifik oldukları için kısa kuyruklu anahtar kelimelerden çok daha net bir arama amacına sahiptir. Ayrıca insanlar belirli bir şey aradıkları için bu anahtar kelimeler sitenize genellikle daha yüksek kaliteli trafik çeker. Bu da daha nitelikli bir potansiyel müşteri ile sonuçlanır. Çoğu zaman veriler, uzun kuyruklu anahtar kelimelerin biriktiklerinde belirli bir konu için kısa kuyruklu anahtar kelimelerden daha büyük trafik hacimleri de üretebileceğini gösterecektir. Böyle durumlarda, daha yüksek alaka düzeyi sunan ve kitle arama amacına uygun uzun kuyruklu anahtar kelimelerine odaklanmak stratejik bir karar olacaktır. Bu, yalnızca yüksek hacimli kelime öbeklerini seçmemeniz için başka bir nedendir. Yine de böyle bir durumda büyük resme bakın ve SEO için en yüksek alaka düzeyi ve potansiyel sunan doğru anahtar kelimeleri seçin.

8. Odaklanmak için doğru anahtar kelime karışımını seçin

Anahtar kelime planınızı oluştururken aşağıdaki bilgileri ve bunların SEO stratejinize nasıl uyum sağlayacağını göz önünde bulundurmanız gerekir:

  • Arama hacmi: Hedeflediğiniz anahtar kelimelerin arama hacmini yakından değerlendirmeniz gerekir. Yüksek arama hacmine sahip bir anahtar kelimenin rekabetçi olma olasılığı daha yüksektir veya bunlar için sıralamaya girmek daha zordur. Yüksek hacimli, son derece rekabetçi bir anahtar kelimede daha üst sıralarda yer almak için konuya yönelik site yetkisine sahip olmanız gerekir. Yetki oluşturmanın bir yolu da daha düşük hacme sahip alakalı anahtar kelimelerde içerik oluşturmaktır. Bu, Google’a bu konuda uzman olduğunuzu gösterir ve konumunuzu yükseltir. Herhangi bir anahtar kelimenin arama hacmini bilmek, web sitenizin özellikleri göz önüne alındığında en etkili yaklaşımı oluşturmak için strateji oluşturmanıza yardımcı olur.
  • Organik tıklama oranları (TO’lar): Bu metrik, insanların belirli bir anahtar kelime için sıralamaya giren yayınlara tıklama olasılıkları hakkında size bir fikir verecektir. Örneğin Google Arama Sonucu sayfasında sıklıkla yanıtlanan “hava durumu nasıl” gibi arama terimlerinin tıklanma oranı, kullanıcı başka bir işlem yapmak zorunda kalmadan yanıtı aldığı için daha düşük olabilir.
  • Anahtar kelime arama trendleri: Trend anahtar kelimeler sürekli olarak değiştiği için aramada trend olan şeyleri takip etmek için en güncel verilere ihtiyacınız vardır. Similarweb, hâlihazırda hangi anahtar kelimelerin trafik getirdiğini hızlı bir şekilde görebileceğiniz bir anahtar kelime trendleri özelliğine sahiptir. Trendler güncel olaylara, popüler kültürdeki gelişmelere (Meghan ve Harry’nin Oprah röportajı gibi) ve hatta Muhteşem Cuma gibi dönemsel olaylara bağlı olarak değişebilir. Anahtar kelimeler için sıralamaya girerken belirli zamanları bekleyin çünkü önemli olan en uygun zamanı bulmaktır.
  • Rakip firmaların anahtar kelimeleri: Rakip firmaların sıralamadaki anahtar kelimelerinden çok sayıda içgörü elde edebilirsiniz. Similarweb’in web sitesi analizini kullanarak her rakip firmanın belirli anahtar kelimeler için sahip olduğu pazar payını görebilirsiniz.
  • Uzun ve kısa kuyruklu anahtar kelimeler: Daha önce de belirtildiği gibi, arama stratejiniz ve sitenizin yetki seviyesi için anlamlı olan uzun ve kısa kuyruklu anahtar kelimelere odaklandığınızdan emin olmak istersiniz.

Zara için web sitesi performans sayfası

Artık verilerinizi stratejik olarak sıraladınız ve ayrıntılı bir şekilde ele aldınız. Bu, bir anahtar kelime veya konu için sıralamanın değerinin yanı sıra zorluğunu da kolayca tahmin edebileceğiniz ve her şeyi dikkate alan ve kolayca uygulanabilen bir SEO stratejisi oluşturabileceğiniz anlamına gelir. İçeriği oluşturmak veya optimize etmek için daha akıllıca seçimler yapabilir, içerik boşluklarını kolayca keşfedip giderebilir ve etkinliğinizi yineleme tehlikeleri olmadan ölçeklendirebilirsiniz.

Anahtar kelime araştırmanızı kullanmaya başlayın

İşte böyle. Başardınız. İlk anahtar kelime araştırmanızı tamamladınız. Artık sitenizdeki sayfaları tasarlayıp optimize etmek ve SEO trafiğini kazanacağını bildiğiniz anahtar kelimelere yönelik yeni sayfalar oluşturmak için kullanabileceğiniz küçük anahtar kelime gruplarına sahipsiniz. Şu anda sahip olduğunuz liste, sayfa optimizasyonunu ve anahtar kelime kullanımını kolayca yönetmenizi ve yinelenen içerik riskini azaltmanızı sağlıyor.

Bu blog gönderisi, Similarweb’de içerik yöneticisi olan Sarah Mehlman ile birlikte yazılmıştır.

7 gün 24 saat 360 derece görünürlük elde edin

Pazar değişikliklerine ve sektör trendlerine uyum sağlamak için ihtiyacınız olan verileri anında elde edin.

Similarweb'i ücretsiz olarak deneyin
author-photo

by Limor Barenholtz

Director of SEO at Similarweb

Limor, Teknik SEO, JavaScript işleme ve mobil optimizasyona odaklanan 20 yıllık SEO uzmanlığını getiriyor. Karmaşık sorunları çözme ve ölçeklenebilir stratejiler oluşturma konusunda başarılıdır.

This post is subject to Similarweb legal notices and disclaimers.

Wondering what Similarweb can do for you?

Here are two ways you can get started with Similarweb today!

Would you like a free trial?
Wouldn’t it be awesome to see competitors' metrics?
Stop guessing and start basing your decisions on real competitive data
Now you can! Using Similarweb data. So what are you waiting for?
Ready to start digging into the data?
Our comprehensive view of digital traffic gives you the insights you need to win online.